eBay kasutajaks registreerumine


Kogu protsess on kiire, lihtne ja täiesti tasuta. Registreeritud kasutajana saad osta, müüa ja suhelda teiste kasutajatega, lisaks avaneb hea võimalus salvestada lemmikotsinguid ja saada nende kohta teavitusi, näiteks juhul kui otsitavat kaupa sa ei leidnud ja see peaks edaspidi müüki ilmuma. Sul on võimalus enda Watch listi panna kuni 200 erinevat toodet ning saad keskkonda sisse logida mis iganes arvutist, kasvõi maailma teisest otsast. Ja muidugi osa saada eBay kommuuni tegemistest (foorum, kiired vastused esilekerkinud küsimustele, arutelud jpm).

Kui küsid, kas on võimalik registreerida omale eBay keskkonnas mitu kasutajat, siis vastus on, et JAH. Nõue on, et kasutama pead erinevaid kasutajanimesid ning ka e-posti aadress peab kummalgi kontol olema erinev. Hoolitsema pead aga selle eest, et kumbki kasutaja ei kerkiks esile ühes ja samas tehingus. Juhul kui üks kasutajakontodest saab bänni ehk eemaldatakse, ei ole välistatud, et sama juhtub ka sinu teise kontoga.

Registreerida saad kasutajaks ka oma ettevõtte. Samas kui oled juba eraisikuna kasutaja, võid olemasoleva konto lihtsalt ümber teha ka firmakontoks. Viimane võiks olla teema, kui soovid kaupu n-ö vahendada ehk tegeled edasimüügiga. Samuti olukorras kui soovid müüa enda toodangut ja/või kaupa suurtemates kogustes (hulgimüük). Või siis hoopiski osta oma ettevõtte nimele sellest keskkonnast kaupu. Firmakonto registreerimisel on omad plussid:

–          saad seda teha oma ettevõtte nime all (firma nimi on nii arvetel, e-mailidel jne),

–          kontaktides on detailsed firma andmed ning toodete tagastusinfo ja ostu-/müügitingimused,

–          saad suure tõenöosusega soetada kaupu maksusoodustustega (täpselt nagu meilgi kaupu eksportides ei arvestata käibemaksu),

–          arved eBay teenuste eest saabuvad netosummades.

getting started

Registreerumiseks tuleb sul liikuda Registration page lehele, sisestada enda andmed, lugeda läbi kasutajatingimused ja kinnitada need. Järgmisel lehel ootavad sind Inboxis juba kaks tervitavat teadet. Siit edasi ei olegi muud, kui et tuld!

inbox

P.S.! Ütlen kohe selle ka ära, et eBays tehingute tegemise juures on väga oluline saada positiivne tagasiside. Mida kõrgem on protsent, seda parem, sest osade oksjonite puhul on müüjad kehtestanud piirangud ja mingist numbrist allapoole jääva protsendiga kasutajal ei õnnestugi panuseid teha. Samuti on oluline tehingute arv (see number kajastub sinu kasutajanime järel sulgudes). Ka siin on osad müüjad pannud oma oksjonile piirangud ja näiteks alla 10 tehinguga kasutajatel osaleda ei lubata jne. Kusjuures jälgi lisaks veel seda, et tehingud toimuks sul n-ö järjepidevalt kui sa ei soovi, et teostatud tehingute arv nulli kukuks. Minul see korra, ammu aega tagasi juhtus. Oops!

Kommenteeri